TERAPIJE SHR / ND-YAG LASER

TRAJNO ODSTRANJEVANJE DLAČIC S SHR LASERJEM


Trajno odstranjevanje dlačic oz. epilacija z SHR (super hairremoval) laserjem je učinkovit, povsem varen in neboleč postopek, ki trajno odstrani dlačice. Primeren je za vse, ki bi se neprijetnih dlak radi znebili za večno in ste naveličani rednega britja, ki nam poleg posledic (razdražena koža, vraščene dlake, rane...) vzame tudi veliko časa. Postopek je primeren tako za ženske kot tudi za moške. Postopek ne poškoduje povrhnjice. Moderna in napredna tehnologija deluje tako, da s pomočjo svetlobnih žarkov trajno uniči celotno strukturo dlake. Celice melanina in lasni mešiček absorbirajo specifično valovno dolžino, kar privede do uničenja lasnega mešička. Laser ima tudi tehniko hlajenja, ki znižuje začetno temperaturo kože med in po tretmaju ter poveča učinkovitost tretmajev.POMLAJEVANJE KOŽE IN ODSTRANJEVANJE GUB - FOTOPOMLAJEVANJE


Pomlajevanje kože oz. fotopomlajevanje (skinrejuvenation, skintightening) izvajamo z IPL (intenzivna pulzirajoča svetloba) + RF (radiofrekvenca) tehnologijo. Tretma izboljša izgled kože, odstrani poškodbe nastalih zaradi izpostavljenosti soncu, zoži pore, zgladi gube, napne in učvrsti kožo, vpliva na pospešeno produkcijo kolagena, elastina in hialuronske kisline.


Priporočamo ga vsem, ki bi radi pomladili svoj obraz oziroma bi radi odpravili posledice staranja kože.


Pozitivni učinki fotopomlajevanja:

• Odpravljanje posledic staranja,

• Izboljšanje izgleda kože,

• Glajenje in odpravljanje gub,

• Odstranjevanje posledic izpostavljanja soncu,

• Napeta, čvrsta koža,

• Pospešena produkcija kolagena, elastina in hialuronske kisline, •

Pospešena cirkulacija,

• Regeneracija kože.LASERSKO ODSTRANJEVANJE AKEN


Odstranjevanje aken oz. brazgotin po aknah izvajamo z IPL (intenzivna pulzirajoča svetloba) + RF (radiofrekvenca) tehnologijo. Terapija se uporablja za uničevanje bakterij, ki povzročajo akne, hitrejše celjenje in zmanjšanje pojava aken. Terapija z intenzivno pulzirajočo svetlobo ter radiofrekvenco tudi uspešno zmanjša pigmentne spremembe, ki so nastale zaradi stiskanja aken in preprečuje nastanek novih brazgotin. Terapijo priporočamo vsem, ki jih akne povzročajo težave in si želite zdravo, gladko kožo brez aken.ODSTRANJEVANJE GLIVIC S SHR LASERJEM


Glivice na nogah so pogosto razširjena okužba kože in nohtov na stopalih. Odstranjevanje glivic z laserjem je napredna možnost odstranjevanja te težave, saj je je treba zavedati, da glivice niso le neestetske pač pa nevarne za zdravje, saj je tako prizadeto stopalo dovzetno za nadaljnje infekcije, slabšo imunsko infekcijo, poleg tega pa vir okužbe za druge ljudi.


Pri glivični okužbi nohti najprej spremenijo barvo - najpogosteje jo na začetku opazimo kot rumenkasto zabarvanje na konici, kasneje pride še do spremembe v strukturi nohta, ki postane krhek, zadebeljen in deformiran, poleg tega pa okužbo spremlja tudi neprijeten vonj.


Metoda z laserskim odstranjevanjem glivic ima številne prednosti pred klasičnim načinom zdravljenja:

• večja prepustnost IPL svetlobe v nohtno ploščo,

• terapija je varna brez stranskih učinkov,

• učinkovitost in doseganje hitrih rezultatov,

• vpliv na hitrejšo in trajnejšo obnovo nohta.


Postopek odstranjevanja glivic z IPL laserjem obsega tri korake:

1. pregled stopal in oceno potrebnih terapij,

2. izvedbo pedikure - brušenje nohtne plošče ter čiščenje nohtnega kanala,

3. izvedbo postopka laserskega odstranjevanja glivic, ki enakomerno pregreje in osvetli noht z IPL svetlobo, ki povzroči odmrtje glivic in stimulira imunski sistem za naravno obnovo nohta.


Število terapij se razlikuje od stopnje prizadetosti nohta - za začetno stanje zadostujejo 3-4 terapije, za napredujoče oblike pa več. Odstranjevanje glivic z laserjem povzroči takojšnje poškodovanje glivic, vendar se prizadeti videz nohta odpravi šele, ko zdrav noht preraste obolela mesta. Terapija z IPL svetlobo traja nekaj minut in se občuti kot rahlo zbadanje na mestu, kjer svetlobni blisk presvetli noht.


Za uspeh terapije odstranjevanja glivic z laserjem je treba dosledno upoštevati navodila terapevtke za vsakodnevno skrb za noge doma, ki jih boste dobili ob prvem obisku pri nas in ob nadaljnjih terapijah.