HIFU VAGINALNE TERAPIJE

S starostjo kolagenska vlakna v nožnici izgubljajo elastičnost. HIFU, nekirurško vaginalno zategovanje izboljša zdravje in vitalnost vaginalnega tkiva, kar je zelo učinkovito pri obnovi kožnega elastana in kolagena.Razlogi za zmanjšanje vaginalne elastičnosti so:

• Staranje,

• Debelost,

• Kajenje,

• Porod,

• Operacija.
KAJ JE VAGINALNO ZATEGOVANJE HIFU?


Vaginalno zategovanje HIFU ali vaginalno pomlajevanje HIFU se izvaja za zategovanje in pomlajevanje vaginalnega kanala z nekirurškim posegom. To aplikacijo zagotavljajo toplotni učinki posebnih ultrazvočnih valov. Ne vključuje rezanja, anestezije ali bolečine med posegom. Uporablja se ga ne le za pomlajevanje nožnice, temveč tudi za odpravljanje stresne urinske inkontinence, povečanje užitka med spolnostjo, odpravljanje simptomov menopavzne nožnične atrofije.
KAKO DELUJE VAGINALNO ZATEGOVANJE HIFU?


Vaginalni sistem za zategovanje HIFU uporablja neinvazivno ultrazvočno tehniko fokusiranja za ciljanje sluznice in mišične plasti. Z uporabo ultrazvočnih valov kot vira energije in z izkoriščanjem njegove penetracije in žarišča nastane večja intenzivnost ultrazvočnega območja, imenovanega fokusno območje. V delčku sekunde lahko temperatura območja doseže nekoliko nad 65 ℃, zato se kolagen reorganizira in normalno tkivo zunaj žariščne regije ni poškodovano. Zato lahko želena globinska plast doseže idealen učinek koncentracije kolagena, reorganizacije in regeneracije. Na koncu se doseže želeni učinek zategovanja nožnice.
ZAKAJ IZBRATI HIFU - NEKIRURŠKO ZATEGOVANJE NOŽNICE?


• Zdravljenje je neboleče, neinvazivno in traja 20 minut,

• Ni okrevanja,

• Izboljšana mišična moč, tonus in elastičnost vaginalnih mišic,

• Povečan občutek med spolnim odnosom,

• Izboljšan nadzor nad urinsko inkontinenco.


Vaginalno zategovanje s HIFU ne zahteva okrevanja in stranke se lahko takoj po posegu vrnejo v normalno življenje. HIFU je popolna alternativa obsežni, invazivni operaciji za obnovitev mladostnega videza in funkcije nožnice.
KDO SE LAHKO POSLUŽI HIFU VAGINALNE TERAPIJE?


Za izboljšanje spolnosti

Vse ženske, ki so aktivne v svojem spolnem življenju, se lahko poslužijo vaginalnega zategovanja nožničnih mišic s HIFU tehnologijo. Vaginalno zategovanje je lahko rešitev za pare, ki se pritožujejo zaradi ohlapnih vaginalnih mišic. Te ženske se po navadi pritožujejo, na primer: "S partnerjem ne čutim ničesar". Po terapijah vaginalnega zategovanja s HIFU, tako ženske kot moški med spolnim odnosom čutijo spremembo in povečano občutljivost in izboljšanje orgazma.


Zdravljenje suhosti nožnice

Lahko je tudi rešitev za suhost vagine pri ženskah, saj s HIFU tehnologijo dosežemo povečanje krvnega obtoka.


Odpravljanje lahke urinske inkontinence

Uporablja se lahko tudi odpravljanje blage urinske inkontinence. Lahko je rešitev za tiste, ki imajo težave uhajanjem urina zlasti pri kihanju kašljanju ali športnih aktivnostih, oziroma pri ženskah, ki so pravkar rodile in so zaradi nosečnosti in poroda vaginalne mišice ohlapne.


Pomaga tudi pri pogostem vaginitisu (vaginalna okužba)

Uporablja se pri ženskah s pogosto vaginalno okužbo in ponavljajočo se glivično okužbo, saj te terapije povečujejo lokalno imunost.


Zdravljenje tanjšanja kože v menopavzi

HIFU vaginalno zategovanje je učinkovito pri suhi nožnici in bolečih težavah pri spolnem odnosu zaradi vulvovaginalne atrofije (krčenje genitalij, redčenje kože), zlasti v menopavzi. Mehanizem delovanja je spet pri simulaciji kolagena. Pri zdravljenju bolečine med spolnim odnosom je lahko bolečina pri spolnem odnosu povezana sindrom VulvarVestibulitis. V tem primeru lahko bolečino pri spolnem odnosu zmanjšamo z ultrazvočnimi aplikacijami.
KAKO SE IZVEDE HIFU VAGINALNO POMLAJEVANJE IN ZATEGOVANJE?


Pri tem postopku se običajno uporablja ultrazvočna sonda za energijo. Sonda se samodejno vrti za 360 stopinj, da se zagotovi popolna vaginalna terapija. HIFU vaginalno zategovanje traja približno 20 minut; je neboleč in udoben postopek. Zahvaljujoč novi robotski roki s tehnologijo HIFU, ki jo uporabljamo v pri nas, se čas nastavitve skrajša na 20 minut, med terapijo lahko uživate v čutnem občutku in toplini energije, ki deluje v notranjosti. Anestezija ni potrebna. Stranke se lahko takoj po posegu vrnejo k običajnemu življenjskemu slogu (24 ur brez napornih športov ali spolnih aktivnosti).


Za vaginalno zategovanje in zdravljenje urinske inkontinence običajno priporočamo 2-4 terapije v razmaku 2-3 tednov.


Vaginalno zategovanje HIFU je bilo v zadnjih letih pogosto prednostna metoda pred lasersko terapijo, kremami ali tabletami. V različnih skupinah žensk je bil rezultat zelo zadovoljiv. Zelo pomembna prednost terapije HIFU je odpravljanje težav brez operacije in bolečin.


S HIFU tehnologijo delamo tudi nekirurški facelifting, ter zategovanje kože po telesu. Oba postopka sta popolnoma neškodljiva ter prijetnega občutka. Rezultati se poznajo TAKOJ. Za pomlajevanje obraza je dovolj ena do dve terapiji letno.